Artisten
-- Vissångerskan
-- Charant Records
-- Visprogram/Föreläsningar
-- Cd-skivor
Frilansjournalisten
-- Författaren, utredaren
Hästarna
-- Travhästuppfödningen
Bilder Video
-- Pressbilder
-- TV-debatt

-- Kontakta Thérèse

Frilansjournalisten / författaren / utredaren

Thérèse har ägnat en stor del av sitt liv åt både musik och journalistik. Förutom att turnéra runt i landet som vissångerska ensam med sin gitarr eller tillsammans med olika musiker, har hon i mer än 25 år frilansat inom Sveriges Radio som producent, reporter och programledare i både lokalradio som rikstäckande program i P1, P2, P3 0ch P4.

Förutom radiojournalistik har Thérèse även skrivit ett oräkneligt antal artiklar i såväl veckopress, fackpress som i olika lokaltidningar. Idag skriver hon regelbundet för Jämtlands Tidning.http://jamtlandstidning.se/

I bokformat debuterade Thérèse 2008 med essäsamlingen ”Sveriges Kvinnor - en resa genom Sverige”/Warne Förlag. I boken har varje landskap var sin skribent och Thérèse har skrivit kapitlet om färgstarka kvinnor i Jämtland - förr och nu.

2010 kom hon ut med boken ”Fällda för sexövergrepp – om rättsfall i Sverige”/Icabokförlag. I boken har hon avidentifierat 10 rättsfall som hon på konsultbasis kommit i kontakt med under senare år.  I sin krönika i Aftonbladet den 10 oktober skrev Jan Guillou följande: "Den är i sin obönhörliga koncentration den mest uppskakande text om det svenska rättssamhället. Och jag har läst mycket i ämnet". Läs hela krönikan här.

Är du intresserad kan du köpa hennes bok här.

Innan boken kom ut hade Thérèse skrivit flera debattartiklar i ämnet oskyldigt dömda. Hon hade även medverkat i SVT Debatt, Veckans debatt i Axess TV (se ett inlägg ur programmet) och Kvällsöppet i TV4.


Efter att ha arbetat som utredare vid advokatbyrån Hurtig and Partners på heltid i 2,5 år, får Thérèse idag återkommande uppdrag som privat utredare.

Klicka här för exempel på debattartiklar: Aftonbladet, Aftonbladet.

I början av september 2013 blev Thérèse inbjuden av SVT att skriva en debattartikel inför sändning av Uppdrag Granskning. SVTs UG 2012
December 2015 skrev Thérèse, tillsammans med tidigare fängelsepastorn Bengt-Göran Johansson, följande debattartikel på Dagens Juridik. Dagens Juridik.